Kakel på Österlen – Skapa tidlösa ytor med kvalitetskakel

Välkommen till Österlens största kakel & inredningsbutik. Vi är experter på att hjälpa dig att skapa en vacker och hållbar inredning genom vårt breda utbud av klinker och kakel. Oavsett om du planerar att renovera ditt badrum, kök eller något annat rum, har vi det perfekta kaklet för dig.

Hitta det perfekta kaklet för ditt hem på Österlens största kakelbutik

Vi förstår att varje hem är unikt och har egen karaktär. Därför erbjuder vi ett brett spektrum av kakel i olika färger, mönster och stilar för att tillgodose alla smaker och allas preferenser. Vårt sortiment omfattar allt från klassiska och tidlösa kakelplattor till moderna och trendiga designalternativ. Oavsett om du föredrar en minimalistisk stil, rustika detaljer eller klassiska mönster, har vi något som passar just dig.

Vi strävar alltid efter att erbjuda högkvalitativt kakel till konkurrenskraftiga priser. Vårt kakel är tillverkat av material som är tåligt och långvarigt. Vi är stolta över att kunna erbjuda kakelplattor som inte bara ser vackra ut, utan är hållbara i flera år framöver.

Professionell rådgivning och experthjälp för att välja rätt kakel på Österlen

Som din pålitliga kakelleverantör på Österlen, erbjuder vi inte bara högkvalitativt kakel men även enastående kundservice. Vårt team av experter står redo att guida dig genom hela processen, från att välja rätt kakel till att installera det på rätt sätt.

Vårt fokus ligger på att skapa en stressfri upplevelse för våra kunder.

Skapa enastående inredning med högkvalitativa kakelplattor från Håkansson & Håkansson i Simrishamn

Håkansson & Håkansson levererar det bästa kakel på hela Österlen. Ta steget och förvandla ditt hem med hjälp av vårt högkvalitativa kaklen. Kontakta oss för en konsultation eller sväng förbi vår butik i Simrishamn för att hitta dina favoritkakelplattor.

Vi ser fram emot att hjälpa dig och göra dina inredningsvisioner till verklighet.

Vad är kakel & klinker?

Kakelplattor

Tillverkas av lera som ger relativt poröst gods. Vattenabsorption (ett mått på porositet) är 10–20%. Kakelplattor är alltid glaserade. De är avsedda för väggbeklädnader och används endast inomhus i vårt klimat.

Klinkerplattor

Tillverkas av leror som ger lägre vattenabsorption än ca 10%, vanligtvis mellan 0 och ca 6%. Klinkerplattor förekommer både glaserade och oglaserade. De används som golvbeläggningar och väggbeklädnader.

Mosaik

Glaserade eller oglaserade klinkerplattor i små format, som levereras och monteras i form av ark, normalt 30×30 cm. Arken sammanhålls vanligen av nät på baksidan. Mosaik förekommer även i andra material, t.ex. glas, metall och natursten.

”Granitkeramik”

Klinkerplattor i porslinskvalitet som med hjälp av avancerad tillverkningsteknik får mycket låg porositet. Vattenabsorptionen är under 0,5%. Plattorna kan vara oglaserade, glaserade eller polerade. De kan tillverkas i stora format.

Leverantörer

Idag har vi fyra olika leverantörer när det gäller plattor. Golvabia, Englund-Gruppen, Bricmate och Konradssons Kakel. I butiken kan man enkelt se och känna på våra produkter samt låna hem våra fina prover.

Skötselråd för kakel och klinker enligt Byggkeramikrådet​

Regelbunden rengöring – dag/veckostädning

Alla typer av keramiska plattor kan rengöras med vatten och ett neutralt eller svagt alkaliskt rengöringsmedel (pH 7,5 – 9,5), så kallat allrengöringsmedel.​

Väggar

Rengörs med våttorkning med fiberduk eller motsvarande och eventuell eftertorkning.

​Golv

Daglig rengöring görs normalt med torrmoppning för att samla upp partiklar och damm. Veckorengöring görs med våtmoppning med vatten och neutralt eller svagt alkaliskt rengöringsmedel. Alternativt används i offentlig miljö städmaskin, avsedd för daglig städning och rent vatten utan rengöringsmedel. ​Oglaserade keramiska plattor med viss öppen porositet i ytan, skönjbart vattenabsorberande, kan alternativt rengöras med våtrengöring med vatten och såplösning. Såplösningen kan till en del tränga in i denna typ av plattor och fungera som skydd mot framtida nedsmutsning.​ Läs mer på BKR