Största klinker- och kakelsleverantör på Österlen

Välkommen till en värld av klinker – den perfekta lösningen till ett finare hem. Med ett brett utbud av klinkerplattor kan du skapa en unik och personlig atmosfär i ditt boende. Här är några skäl till varför klinkerplattor är ett utmärkt alternativ för att förnya ditt hem.

Skapa tidlös skönhet med klinkerplattor

Klinker är kända för sin tidlösa skönhet och eleganta utseende. Oavsett om du föredrar en modern, minimalistisk stil eller en mer klassisk och rustik inredning, har vi olika klinkersorter- och färger som passar just din smak. I vår klinkerbutik i Simrishamn kan du hitta klinkerplattor som ger ditt hem sofistikerad och hållbar yta som håller länge.

Hållbarhet och enkel underhåll av klinker

En av de största fördelarna med klinkerplattor är dess hållbarhet och långa livslängd. Klinkerplattor är extremt slitstarka och tåler högt trafikerade rum så som kök och badrum utan att visa tecken på slitage. Vi är stolta över att kunna erbjuda klinkerplattor av material granitkeramik som är frostsäkert och tåler golvvärme. Dessutom är de mycket lätta att rengöra och kräver inget speciellt underhåll.

Inomhus och utomhusklinker

Våra klinkerplattor kan du ha inomhus på golv och vägg men även utomhus runt poolen och andra utomhusmiljöer Hos oss kan du även hitta klinkerplattor som är 20mm och är speciellt anpassade för att klara av utmaningar i utomhusmiljöer. Oavsett om det är på terrassen, runt poolen eller längs fasaden, kommer våra utomhusklinker att ge ett stilfullt och robust utseende.

Gör ditt klinkerprojekt komplett

I vår butik hittar du inte bara högkvalitativa klinkerplattor, utan också allt du behöver för att säkerställa en professionell installation. Hos oss finner du fix, fog, flytspackel och tätskikt för att göra ditt klinkerprojekt komplett. Med vår fogmassa och flytspackel kan du enkelt installera dina klinkerplattor och ge dem en perfekt finish. Utforska vårt breda sortiment av klinkerprodukter och skapa en hållbar och vacker yta för ditt hem eller företag.

Besök vår klinkerbutik i Simrishamn idag

Våra experter i klinkerbutik hjälper dig att hitta rätt klinkerplattor som uppfyller dina behov. Vi vägleder dig genom hela processen, från att välja klinkerplattor till att korrekt installera dem. Vårt fokus ligger på att underlätta arbetet för våra kunder och ge dem en fantastisk upplevelse.

Vi är bästa leverantören av klinkerplattor på hela Österlen. Hos oss hittar alla dina favoritklinker. Kontakta oss för en personlig service eller besök vår butik i Simrishamn.

Vad är kakel & klinker?

Kakelplattor

Tillverkas av lera som ger relativt poröst gods. Vattenabsorption (ett mått på porositet) är 10–20%. Kakelplattor är alltid glaserade. De är avsedda för väggbeklädnader och används endast inomhus i vårt klimat.

Klinkerplattor

Tillverkas av leror som ger lägre vattenabsorption än ca 10%, vanligtvis mellan 0 och ca 6%. Klinkerplattor förekommer både glaserade och oglaserade. De används som golvbeläggningar och väggbeklädnader.

Mosaik

Glaserade eller oglaserade klinkerplattor i små format, som levereras och monteras i form av ark, normalt 30×30 cm. Arken sammanhålls vanligen av nät på baksidan. Mosaik förekommer även i andra material, t.ex. glas, metall och natursten.

”Granitkeramik”

Klinkerplattor i porslinskvalitet som med hjälp av avancerad tillverkningsteknik får mycket låg porositet. Vattenabsorptionen är under 0,5%. Plattorna kan vara oglaserade, glaserade eller polerade. De kan tillverkas i stora format.

Leverantörer

Idag har vi fyra olika leverantörer när det gäller plattor. Golvabia, Englund-Gruppen, Bricmate och Konradssons Kakel. I butiken kan man enkelt se och känna på våra produkter samt låna hem våra fina prover.

Granitkeramik utomhus​

Bricmates granitkeramik i 20mm tjocklek är anpassad för att läggas i trädgårdar, runt pooler, på balkonger och andra utomhusmiljöer som förtjänar ett stilrent och bekvämt underlag. Dessa vackra, frosttåliga och halkskyddade plattor är enkla att underhålla och skapar en ombonad atmosfär.​

Bilderna till höger visar serierna Norrvange Grey & Quartzit Black.

Piedestaler

Fasta och justerbara monteringsfötter anpassade för läggning av Bricmate utomhusklinker på exempelvis terasser.​

Skötselråd för kakel och klinker enligt Byggkeramikrådet​

Regelbunden rengöring – dag/veckostädning

Alla typer av keramiska plattor kan rengöras med vatten och ett neutralt eller svagt alkaliskt rengöringsmedel (pH 7,5 – 9,5), så kallat allrengöringsmedel.​

Väggar

Rengörs med våttorkning med fiberduk eller motsvarande och eventuell eftertorkning.

​Golv

Daglig rengöring görs normalt med torrmoppning för att samla upp partiklar och damm. Veckorengöring görs med våtmoppning med vatten och neutralt eller svagt alkaliskt rengöringsmedel. Alternativt används i offentlig miljö städmaskin, avsedd för daglig städning och rent vatten utan rengöringsmedel. ​Oglaserade keramiska plattor med viss öppen porositet i ytan, skönjbart vattenabsorberande, kan alternativt rengöras med våtrengöring med vatten och såplösning. Såplösningen kan till en del tränga in i denna typ av plattor och fungera som skydd mot framtida nedsmutsning.​ Läs mer på BKR